Obchod

Jubilejní narozeniny oslaví Zelené pivo ze Starobrna

Starobrněnští sládci tento týden uvařili slavný speciál – Zelené pivo, kterým si všichni příznivci připijí na velikonoční Zelený čtvrtek 2. dubna 2015. Ve varně pivovaru se přidala i jedna z nezbytných ingrediencí Zeleného piva – bylinný výluh, který se připravuje přímo v pivovaru Starobrno.

Zelené pivo 13 letos slaví narozeniny, podle tradiční receptury se vyrábí už podesáté. K dispozici ho bude celkem 4700 hektolitrů, počítaje v to i menší množství pro slovenský trh.

pivo

Zelené pivo se každoročně vyrábí z kvalitní vody, ječného sladu z toho nejlepšího moravského ječmene a jakostního žateckého chmele. Pivo se vaří tradičním způsobem na dva rmuty. Spolu s chmelem se do mladinového kotle přidává i bylinný výluh, který vzniká louhováním několika druhů bylin v horké vodě. Díky tomuto způsobu vaření má pivo plnou chuť a příjemnou hořkost. Svou sílu pak Zelené pivo získává spodním kvašením po dobu osmi dnů. Dlouhým zráním při teplotě 1 °C se pivo chuťově zaokrouhluje a získává svůj typický buket a říz.

Posledním krokem při výrobě Zeleného piva je přidání likéru. Právě díky unikátní technologii, bylinnému výluhu a likéru má Zelené pivo svou jedinečnou chuť a nezaměnitelnou barvu. „Zelené pivo po celou dobu vaříme podle stále stejné receptury a na desetileté výročí tohoto unikátního speciálu jsme velmi hrdí. Každoročně se v pivovaru těšíme na Zelený čtvrtek, kdy můžeme Zelené pivo našim štamgastům opět nabídnout,“ konstatoval manažer kvality Jiří Brńovják.

Čtěte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *