banner_left
banner_right
Knihy

Ivan Bureš – Pavel Řehulka: 10 zlatých pravidel péče o zákazníka

Nejlepší investicí v podmínkách tvrdé konkurence a rostoucí úlohy informačních a komunikačních technologií je posilování vztahu se zákazníkem – zvýší finanční výkonnost firmy a dlouhodobě posílí její postavení na trhu, neboť víme, že naším nejlepším prodejcem je spokojený zákazník.

Nová kniha Ivana Bureše a Pavla Řehulky 10 zlatých pravidel péče o zákazníka aneb CRM v digitálním věku je volným pokračováním veleúspěšného Burešova bestselleru 10 zlatých pravidel prodeje a v jeho duchu nabízí metody péče o zákazníka vycházející z praktických zkušeností obou autorů – známého marketingového specialisty a ředitele jedné z předních českých vzdělávacích společností.

Autoři v nové knize přenášejí těžiště své pozornosti na podmínky vytváření a dlouhodobého udržování dobrých vztahů se zákazníky. Jsou totiž přesvědčeni, že i v době mocných, počítačem integrovaných marketingových nástrojů o našem obchodním úspěchu rozhoduje – spolu s novým důrazem na pojetí produktu jako komplexu služeb – především vnímavý lidský přístup a „investice“ do budování vztahů a komunikace se zákazníky, že – obrazně řečeno – i v „digitálním“ věku musí někdo „prošoupat podrážky“ a že naším nejlepším obchodním zástupcem bude nadšený zákazník, jemuž poskytneme neobyčejnou nákupní zkušenost, kterou si prostě nedokáže nechat pro sebe…

Autoři v knize na desítkách praktických příkladů ukazují, že také budování dobrých vztahů se zákazníky má svá pevná pravidla, která je užitečné znát a respektovat, chceme-li, aby se z našich zákazníků stali naši nadšení příznivci a naši nejlepší „velvyslanci“.

Každý z autorů nabízí svůj osobní a osobitý pohled na dané téma tak, aby si o něm čtenář mohl učinit co nejúplnější představu a hlavně aby ji mohl co nejrychleji realizovat ve své vlastní firmě. Svým marketingovým a prodejním „mikrostudiím“, svým tipům, postřehům, myšlenkám, zkušenostem, nápadům a doporučením autoři dávají formální rámec v podobě 10 zlatých pravidel péče o zákazníka:

  1. Na prvním místě je ten, kdo nás živí
  2. Zákazník je především člověk
  3. Vztah se buduje komunikací
  4. Nejspokojenějším zákazníkem je „obskakovaný“ zákazník
  5. Obranný val proti nájezdům konkurence se buduje z drobných kaménků
  6. Služby zákazníkům znamenají více než servisní zákrok
  7. K péči o zákazníka patří také přemýšlení za zákazníka
  8. Ztráta zákazníka je proces, který začíná ztrátou důvěry
  9. Nejlepším prodejcem je nadšený zákazník
  10. Investice do péče o zákazníka je investicí s nejvyšší mírou návratnosti

Knihu 10 zlatých pravidel péče o zákazníka aneb CRM v digitálním věku, která vedle všech předností obsahových i strukturních nese také otisk nefalšované a sympatické „člověčiny“, ocení zejména majitelé a manažeři malých a středních firem, jimž může být nejen studnicí mnohých podnikatelských inspirací v jejich každodenní obchodní činnosti, ale i vydatným zdrojem nové podnikatelské motivace.

Ivan Bureš je vyhledávaným marketingovým specialistou, který své zkušenosti sbíral 17 let na náročných trzích USA a Kanady. Pravidelně přednáší prodejcům po celé ČR a poradensky spolupracuje s firmami místního, regionálního a celonárodního významu (Microsoft, PVT, Kovohutě Břidličná, Mileta apod.). Je úspěšným autorem řady praktických publikací o prodeji a marketingu a patří mezi kmenové autory nakladatelství Management Press.

Pavel Řehulka je majitelem Českého vzdělávacího centra v Olomouci, přední české vzdělávací společnosti, a jako konzultant aktivně pomáhá českým a slovenským firmám zvyšovat prodej prostřednictvím technik, které „stojí minimum a přinášejí maximum“. Je absolventem australské Murdoch University, autorem publikace Úspěšná propagace a tvůrcem audioprogramu 100 osvědčených způsobů, jak oživit klesající prodej. Současně provozuje webovou stránku JakOzivitKlesajiciProdej, otevřenou všem zájemcům o marketingové a prodejní know-how.

Kniha vyšla v nakladatelství MANAGEMENT PRESS.
Knihu je možné si objednat u stejného nakladatelství.

Brož., 145 x 205 mm, 160 str.,
doporučená cena 180 Kč, ISBN 80-7261-056-2

Čtěte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *