Branding

PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS  otevřela na přelomu roku novou restauraci Talíř přímo v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí.

Nová restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru nové restaurace je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák.

Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí konceptu tapas restaurace Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, po 22 hodině se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJ vystoupení vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.

„Talíř je náš vlastní koncept gastra formou českého tapas. Na malých talířkách a miskách se podávají malé porce toho nejpopulárnějšího z české kuchyně – třeba svíčková na smetaně s karlovarským muffinem, konfitovaná kachna se zelím a bramborovou plackou, nebo guláš se špekovým knedlíčkem apod. Hosté tak mohou najednou ochutnat ta nejoblíbenější jídla z tradiční české gastronomie. Vstup do Talíře je přímo z Václavského náměstí, takže do ní může přijít kdokoli z ulice,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS.“

Otevření restaurace Talíř předcházela náročná rekonstrukce prvních tří pater budovy hotelu včetně probourání centrální dvorany. Vzniklo tak 23 nových pokojů s výhledem do vnitřního dvora a denní světlo proudí centrální kupolí až do restaurace v přízemí budovy.

„O celkové atmosféře restaurace Talíř bylo jasno už od začátku, neboť přímo vychází z původní koncepce celého hotelu. Materiály, povrchy i barvy byly definovány, a tak v tomto projektu bylo nejzásadnější vyřešit funkčně dispozici, která půjde vstříc jak designové koncepci, tak především vyhoví kapacitním a logistickým nárokům Lukáše Pytlouna. Se vzájemnou energií, kterou společně s Lukášem máme, tak mohl vzniknout velkorysý prostor s názorem a autentickou atmosférou,“ dodává druhý člen designérského dua Vladimír Žák.

Čtěte také

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *