banner_left
Služby

MAKRO Akademie nabízí kulinářské kurzy pro profesionály i pro veřejnost

V pražských Stodůlkách MAKRO otevřelo vzdělávací centrum pro malé a střední podnikatele. MAKRO Akademie je určena zejména pro profesionály z gastronomie a maloobchodu, ale nabízí kurzy i pro studenty nebo širokou veřejnost.

Na ploše 1200 m2 se nacházejí špičkově vybavené profesionální kuchyně, školící prostory, zázemí pro barmany a baristy i konferenční místnosti až pro 100 lidí. Celková investice přesáhla 80 milionů korun.

„Vzdělávací centrum je logickým krokem v naplňování naší dlouhodobé strategie. Budeme v něm pořádat semináře a workshopy, abychom našim partnerům přinesli ještě větší přidanou hodnotu,“ vysvětluje Guillaume Chêne, generální ředitel české pobočky MAKRO. „Projekt vznikl jako odpověď na požadavky našich partnerů a přesně podle nich byl i koncipován. Zejména kuchaři zde najdou vybavení, jaké by jenom těžko hledali jinde. Minimálně v regionu střední Evropy nic podobného nenajdete. Novým centrem bychom především chtěli podnikatelům poskytnout podporu, kterou potřebují,“ dodává.

MAKRO Akademie je určena zejména profesionálům v gastronomii – provozovatelům hotelů, restaurací, kuchařům, barmanům, baristům – a nezávislým maloobchodníkům. Nesoustředí se však pouze na vaření, přípravu menu nebo obsluhu v restauraci. Nabídne také workshopy pro manažery nebo kurzy zaměřené na finanční stránku podnikání. „Vzdělávací centrum jsme připravovali několik let. Je jednou z dalších aktivit, jejichž prostřednictvím bychom chtěli posílit vztahy s našimi partnery,“ uvádí Petr Olbrich, který má v MAKRO na starosti segment HoReCa. „Návštěvníci kurzů u nás budou pracovat s nejlepšími technologiemi dostupnými na trhu,“ dodává.

makrovareni

Pro profesionály i veřejnost má hned od začátku MAKRO v akademii připravených více než 30 různých typů kurzů. „Zaměříme se na českou kuchyni, ale také například na finger food nebo správné servírování s důrazem na požadavky moderní kuchyně. Zkrátka nepřijdou ani školní jídelny, pro které máme modelovou kuchyni, kde je možné připravit až 300 porcí současně,“ vysvětluje Petr Stádník, šéfkuchař MAKRO.

Čtěte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *