banner_left
banner_right
Služby

Vinohradský Parlament byl slavnostně otevřen

Po téměř dvou měsících zkušebního prázdninového provozu byla v prostorách Národního domu na Vinohradech slavnostně otevřena hospoda Vinohradský Parlament, největší podnik Staropramenu u nás, o které její autoři hovoří jako o hospodě pro 21. století.

Pozvaní hosté, kteří zcela zaplnili všechny prostory hospody s kapacitou více než 300 hostů, měli možnost ochutnat především kvalitně ošetřené pivo Staropramen, které je hlavním „tahákem“ proč Vinohradský Parlament navštívit. Kromě toho jim po celý večer byly servírovány degustační porce tradičních českých jídel v moderním pojetí, která ve Vinohradském Parlamentu připravuje šéfkuchař Jan Pípal, jenž zkušenosti získával například v restauraci Zlatá Praha hotelu InterContinental, v Grand Hotelu Pupp v Karlových Varech nebo v Sheraton Hotelu Prague.

Slavnostního otevření se zúčastnil také generální ředitel společnosti Pivovary Staropramen Zbyněk Kovář, vrchní sládek pivovaru Staropramen Zdeněk Lux a manažer sítě restaurací společnosti Pivovary Staropramen David Petřík, který za vznikem Vinohradského Parlamentu stojí od samého počátku.

Vinohradský Parlament, který je možné nalézt v přízemí budovy Národního domu na náměstí Míru, hostům nabízí celkem pět druhů čepovaných piv Staropramen – Světlý, 11, Nefiltrovaný, Ležák a Černý. To, že se kvalitě piva vše podřizuje, dokazuje unikátní chladicí systém sklenic. Aby mělo pivo dlouhodobě správnou teplotu, jsou sklenice před čepováním vychlazené. Způsob chlazení je přitom unikum Parlamentu. „Lednice na půllitry, umístěné hned za výčepem, návštěvníkům na očích, jsou navrženy a vyrobeny pouze pro tuto vinohradskou hospodu,“ popisoval vybavení Vinohradského Parlamentu David Petřík. „Kvůli jehož čerstvosti je oblíbené především tankové pivo,“ dodává.

Vinohradský Parlament

Vinohradský Parlament chce také zaujmout nabídkou jídel. Hosté, díky otevřené kuchyni, tak mohou přímo při práci sledovat personál v čele s šéfkuchařem Janem Pípalem, který se kromě jiného pyšní oceněním „Kuchař roku“, které získal ve svých 28 letech. Jeho tým mimo jiné připravuje osm denních jídel a to i včetně víkendu. Výběr z nich měli pozvaní hosté možnost ochutnat. „Nabízíme pestrou českou a moderně pojatou gastronomii postavenou na lokálních produktech,“ vysvětlil Jan Pípal.

Za dva měsíce zkušebního provozu koncept hospody ukázal, že je postaven na správných základech. „Máme pravidelně plno jak v době obědů, tak navečer během týdne. S dosavadním vývojem jsme velmi spokojeni a doufám, že počet příznivců Vinohradského Parlamentu bude i nadále růst,“ komentuje dosavadní zájem lidí David Petřík.

– red –

Čtěte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *